Å bruke leiebil i ferien behøver ikke å bli veldig dyrt. Billeie er hyggelig billig på mange av nordmenns favorittdestinasjoner. Det er så klart mulig å presse prisene ytterligere med den rette kunnskapen, noe vi skal gi deg nå. Under har vi samlet en rekke tips om hva som skal til for å redusere leiebilprisen så mye at det monner.
1. Book bilen tidlig
Du vet temmelig sikkert at du får billigere flybilletter jo tidligere du bestiller dem? Slik er det med leiebiler også. Jo nærmere avreisetidspunktet du kommer, desto dyrere kan leiebilen bli. Dette gjelder ikke minst i høysesong.
Mange nordmenn planlegger sommerferien i romjulen. De bestemmer seg for hvor de skal dra og bestiller flybillettene. De bør bestille leiebilen samtidig. Det er garantert billigere enn å bestille uken før ferien starter.
2. Bruk nettet til å bestille leiebil
Du kan starte jakten på en god og billig leiebil på våre nettsider. Vi innhenter priser fra alle de store utleieselskapene slik at du kan sammenligne dem. Du er garantert å finne den beste prisen med vår tjeneste. I tillegg sparer du mye tid.
Bruk også nettet til å bestille bilen. Du vil ganske sikkert få en bedre pris her enn om du tropper opp hos utleieren og ber om en leiebil like etter at du har landet på flyplassen.
3. Å leie lenger kan være billigere
Vår sammenligningstjeneste lar deg leke med en rekke faktorer som kan avgjøre hvor billig leiebilen blir. Du kan for eksempel sjekke om leietiden har noe å si. For du kan faktisk få en bedre pris hvis du leier bilen litt lenger enn hva du hadde tenkt i utgangspunktet.
4. Oppgradering kan være billigere
Du tenker kanskje at jo mindre leiebilen er desto mindre koster det å leie den? Vel, dette er en sannhet med modifikasjoner. Jo, størrelsen på bilen er så klart med på å påvirke prisene. Det samme gjør etterspørselen. Ettersom etterspørselen etter små leiebiler alltid er stor, kan det hende at du får en lavere pris på en litt større bil.
5. Færre sjåfører koster mindre
Hvis dere er flere kjørbare i reisefølget kan det være fristende å dele kjøringen mellom så mange som mulig. Problemet med dette er at prisen på leiebilen kan stige. De fleste bilutleierne tar seg ekstra betalt for ekstrasjåfører, ofte en hundrings per sjåfør, per dag.
Det finnes så klart unntak. Alamo i USA for eksempel. Her kan man føre opp inntil 3 sjåfører på én leiebil uten at det koster noe mer.
6. La de eldre kjøre
Mange bilutleiefirmaer har en generell regel om at man må være 25 år for å kjøre bilene deres. Yngre sjåfører kan betale seg til retten til å kjøre de samme bilene. Ved å tegne en tilleggsforsikring kan førere under 25 kjøre leiebilen. Dere må selv vurdere om dette er verdt prisen dere må betale.
7. Har du rabatter du ikke vet om?
Svært mange nordmenn er medlem i en organisasjon eller et forbund. Mange av disse har inngått avtaler med leiebilselskapene om merkbare rabatter på leiebiler. Sjekk medlemskapene deres om det finnes muligheter for billigere billeie.
8. Bestill leiebil med kredittkort
Det er ikke bare lag og organisasjoner som inngår avtaler med bilutleiere. Det gjør mange kredittkortselskap også. Sjekk kredittkort-vilkårene. Det vil ikke forbause oss hvis de inkluderer gode rabatter på leie av bil.
9. Det er billigere i helgene
De fleste bilutleierne pleier å dele uken i to: Hverdagene tilhører forretningsreisende. Helgene eies av fritidsreisende. Det er flere som bruker leiebil gjennom jobben enn på fritiden. Utleierne prøver derfor å øke utleien til turister, noe som er årsaken til at leiebilene kan være billigere i helgene.
Du kan få billigere leie ved å inkludere lørdag og søndag i leiebilperioden, selv om du i realiteten skal ha bilen fra mandag til torsdag. Det finnes ingen garantier for dette men det skader ikke å sjekke.
10. Unngå flyplasskontorene
Har du undret deg over hvorfor det meste er så dyrt på flyplassene? (Med unntak av taxfree, så klart…) Årsaken er nok delvis at det er svært kostbart å drive forretning der. Å få vist frem varene sine til titusener av mennesker som ikke har annet å gjøre enn å kjede seg i påvente av flyreisen, kan være lukrativt. Derfor kan det koste mer å ha en butikk på en flyplass enn inne i byen.
Slik er det for leiebilselskapene også. Det koster mer å ha et flyplasskontor enn et bykontor. Derfor kan leiebilen din bli billigere hvis du leier, henter og leverer den i byen i stedet for ute på flyplassen.
11. Hent og lever på samme sted
Du vil også spare penger hvis du henter og leverer leiebilen på samme sted. Hvis du leier bilen, for eksempel i København, og leverer den i, la oss si Gøteborg, får utleieselskapet en kostnad med å få bilen tilbake til Danmark. Denne kostnaden bakes inn i prisen du må betale.
12. Pass på drivstoffreglementet
Skal du leie en elbil, kan du bare se bort fra dette punktet… Sjekk reglene for drivstoff. Både når du leter etter en bil å leie via nettsidene våre og når du henter den. Enkelte selskap kan nemlig doble prisen på bensin eller diesel hvis de må fylle opp tanken selv etter at du har levert bilen.
13. Vurder å ta med eget ekstrautstyr
De fleste utleierne ønsker å tilby deg ekstrautstyr i tillegg til leiebilen, slik som barneseter og GPS. Sjekk hva dette vil koste deg. Å leie en GPS kan i verste fall nesten koste det samme som selve bilen. Finn ut om du kan bruke GPS-en på telefonen din i stedet og om det blir billigere å ta med seg egen barnestol for eksempel.
14. Dokumenter skader før turen starter
Pass på at du ikke betaler for andres uvørenhet. Gå en runde rundt bilen før du kjører fra utleiekontoret. Sjekk om det finnes udokumenterte skader på bilen. Finner du en slik skade må du si ifra med en gang til den som leier deg bilen. Ta gjerne et bilde av skadene du finner, sånn for sikkerhets skyld.
Tipsene over vil hjelpe deg med å spare mange penger på leiebil. Du kan starte jakten på et godt tilbud på våre nettsider.